Nadýchaná pohanková kaše
Miluji sladké snídaně a protože snídám už nějaký ten pátek ovesnou kaši, chtěla jsem si svá rána trochu pozměnit – pohankou!
Budeme potřebovat:




ochucený Skyr/tvaroh
.. zbytek na ozdobení – ořechy, ovoce, čokoláda, marmeláda..
Postup:
Přes noc si namočíme pohankové vločky/pohanku do vody tak, aby byla ponořená. Ráno by měla být obilovina krásně nabobtnalá.
Připravíme si bílek a řádně ho našleháme – stačí vidličkou. Nyní přivedeme nabobtnalou obilovinu k varu s mlékem a chvíli povaříme do požadované konzistence. Když už bude kaše skoro hotová, přidáme našlehaný bílek a rozmačkaný banán.
Přendáme do misky a navrch přidáme ochucený (může být ale i bílý) Skyr. Já použila příchuť karamel. Navrch jsem dodala ještě rozemleté lněné a dýňové semínko a mražené lesní plody.
Přeji hezké ráno a dobrou chuť!
Napsala a fotografie pořídila Alenka Hubáčková
