Udržujte reproduktory Alexa mimo tato místa

Amazon Echo je užitečným nástrojem pro celou vaši domácnost. Záleží na tom, kam reproduktory umístíte, když můžete dát příkaz Alexe téměř ze všech oblastí domu? Odpověď na tuto otázku je ano. Umístění zařízení Alexa do určitých zón vaší domácnosti by mohlo ohrozit vaše soukromí nebo vaše zařízení dokonce poškodit. Věděli jste například, že vetřelci mohou přistupovat k vašemu inteligentnímu domácímu zařízení zvenčí, pokud je umístěno příliš blízko okna?


4 místa, kam reproduktory Alexa Amazon Echo neumisťovat:

Koupelna

Přemýšlejte už jen o všech bakteriích, které přetrvávají v této oblasti. Pokud však trváte na umístění zařízení v koupelně, zkuste jej umístit co nejdále od toalety. Nejlépe jej namontujte na zeď. Jen se ujistěte, že je dostatečně připevněný, aby nespadl, a nezapomeňte na dosah zásuvky, abyste reproduktor mohli zapojit. Kromě dostatečné vzdálenosti od toalety, dodržte také vzdálenost od vany či sprchového koutu, abyste své Echo neusmažili.

Kuchyňský dřez

Pokud chcete vaše drahé Amazon Echo zachovat neporušené, nikdy ho neumísťujte poblíž vody. Nechcete riskovat, že se vaše zařízení namočí nebo zvlhne. Místo toho jej raději umístěte například na kuchyňský ostrůvek, nebo někam do rohu, kde vaše Alexa není na dostřik například rajčatové omáčky na špagety.

Okolí okna

Udržujte Alexu mimo dosah oken ve vašem domě. Takové umístění by mohlo poskytnout komukoli zvenčí přístup k vašemu Echu což by mohlo vést k narušení vašich dalších inteligentních domácích zařízení. Možná vám to přijde nemožné, ale pokud je například vaše auto připojeno k inteligentnímu reproduktoru, někdo ho může takto velice snadno odemknout a nastartovat.

Televize

Ptáte se, proč není vhodné položit Alexu k televizi? Z televize mohou vycházet slova podobná “Alexa“ nebo “aktivovat, “reproduktory/echo“ apod. Nejen, že to přeruší pořad, který sledujete, ale také by Alexa začala nahrávat nebo konat, co je, podle ní, řečeno v příkazu. Který by slyšela. Takže, pokud právě při sledování TV vedete soukromou konverzaci a Alexa se rozběhne, riskujete své soukromí. Proto je lepší umístit reproduktor na odkládací stolek, kde je pravděpodobnější, že hlasový asistent zůstane zticha, dokud vy nedáte příkaz.

Takže, kam byste měli svou Alexu a Amazon Echo umístit?

  • V rohu pokoje (mimo dosah okna)
  • Místo, kde je pro vás snadno viditelná, takže můžete vidět světelný kroužek
  • Na nočním stolku
  • V rohu kuchyňské linky – daleko od dřezu a varné desky
  • Na polici
  • Na stěnu, která není u okna

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru