Pozvěte si jaro domů

Květinové dekorace k jaru a velikonočnímu období neodmyslitelně patří. Jejich svěží vůně provoní interiér a barevné květydodají veselou náladu.


Jarní květiny a cibuloviny

Nejhezčí variantou jsou samozřejmě řezané květiny nebo cibuloviny v květináčích, ale ty mají krátkou trvanlivost v domácím teplém prostředí. V tomto období jsou obchody plné narcisek, primulí nebo macešek. Rostliny pečlivě zkoumejte a vybírejte ty, které mají dostatek silných zdravých listů a velké množství poupat. Aby vám jarní květina vydržela co nejdéle doma, potřebuje slunné, ale chladné místo. Nejlépe se jim daří při teplotě 10-16 stupňů Celsia a v době kvetení vyžadují také dostatečnou zálivku.

Jarni kvetiny a cibuloviny

Pokud si chcete ozdobit žlutými narcisy velikonoční tabuli, nemusíte zoufat, když rostlina začne brzy chřadnout. Stačí květinu přenést ven a dopřát jí lepší prostředí v balkónovém truhlíku nebo záhoně. Když se o rostlinu dobře postaráte, odstraníte uschlé listy a květy, pokvete vám i příští rok.

Jarni kvetiny

Odborníci radí zakoupené rostliny přesadit a dodat jim nový substrát. Schovejte si na příští rok pár malých kořenáčů pro možný přesun a využijte zbytek zeminy, kterou jste potřebovali pro přesazení pokojových rostlin.

Jako květník můžete využít malé hrnky na kávu, do kterých se výborně hodí drobné zvonky, primule nebo kalanchoe. Velikonoční motiv husy jen celou kompozici propojí.

TIP: Jako netradiční rustikální květník použijte omyté, papírové etikety zbavené konzervy.

Jarni kvetiny

Umělé květiny a jiné alternativy

arní atmosféru nemusí vytvářet pouze živé rostliny. V dnešní době se vyrábějí umělé, dokonale propracované květiny, které vypadají jako živé. Při jejich výběru byste neměli šetřit, protože nekvalitně zpracované květy nepůsobí dobře. Navíc, pokud čas od času květiny zbavíte prachu, dokáží vám zdobit domácnost velmi dlouhou dobu.

Pokud chcete, aby květiny vypadaly co nejpřirozeněji, zvolte ty, které jako živé působí umělým dojmem. Vhodné jsou například tulipány, antúrie nebo různé druhy sukulentů.

umele jarni kvetiny

Barevná výzdoba pokojovek

Obyčejné pokojové rostliny můžete ozdobit veselou jarní dekorací v podobě zápichu do květináče. Obchody nabízejí širokou škálu motivů od univerzálních motýlů a ptáčků, až po klasické kuřátka a zajíčky.

Mohlo by vás zajímat

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru