Jahodová bublanina

Jahodová bublanina je výborná volba na sobotní snídani pro vytížené maminky. Recept na třenou buchtu je snadný, rychlý a chutný. Přidané ovoce můžete změnit dle sezóny nebo vaší chuti.


Suroviny na jahodovou bublaninu

  • 4 vejce
  • 160 g cukru
  • 120 g polohrubé mouky
  • jahody
  • špetka soli

jahodová bublanina ve formě

Postup přípravy

  1. Nejdříve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, do kterého pak zašleháme cukr a žloutky. Poté vařečkou vmícháme mouku. Těsto nalijeme do předem vymazané formy (vymazané máslem nebo tukem a posypané hrubou moukou).
  2. Do těsta postupně naskládáme na půlky nakrájené jahody. Ty na závěr posypeme trochou polohrubé mouky, aby nám při pečení v těstě nepropadly až na dno.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C 15 minut. Před vyndáním zkontrolujeme buchtu zapíchnutím špejle. Pokud se těsto na špejli lepí, je nutné ještě nechat bublaninu dopéct. Pokud je špejle čistá, troubu vypneme a buchtu necháme vychladnout.
  4. Po vychladnutí bublaninu posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru