Recepty / Hlavní jídla
Aby děti měly dostatečný příjem zeleniny může být někdy pěkný oříšek. Podobný recept jsem jednou četla v nějakém kuchařském magazínu a přizpůsobila jsem si ho svým potřebám. Můj syn dýňovou omáčku miluje a myslím si, že mu radši nikdy neřeknu z čeho vlastně je.
Suroviny:
špagety
mleté maso
máslová dýně
4 střední mrkev
smetana na vaření
1 cibule
2 stroužky česnek
bazalka
pepř
sůl
Zeleninu očistíme a nakrájíme jí na kostky. Nejprve dáme vařit mrkev. Asi po 20 minutách přidáme dýni a cibuli, které nepotřebují tolik času k změknutí.
Maso osmahneme na pánvi bez oleje. Okořeníme, přidáme lisovaný česnek a podlijeme trochou vody. Když je maso hotové, zalijeme ho smetanou a necháme chvíli povařit.
Omáčku zahustíme rozmixovanou vařenou zeleninou.
Jako přílohu můžeme podávat těstoviny nebo noky.
Zdroj: autor
AK