Recepty / Hlavní jídla

Aby děti měly dostatečný příjem zeleniny může být někdy pěkný oříšek. Podobný recept jsem jednou četla v nějakém kuchařském magazínu a přizpůsobila jsem si ho svým potřebám. Můj syn dýňovou omáčku miluje a myslím si, že mu radši nikdy neřeknu z čeho vlastně je.

Suroviny:

špagety

mleté maso

máslová dýně

4 střední mrkev

smetana na vaření

1 cibule

2 stroužky česnek

bazalka

pepř

sůl

Zeleninu očistíme a nakrájíme jí na kostky. Nejprve dáme vařit mrkev. Asi po 20 minutách přidáme dýni a cibuli, které nepotřebují tolik času k změknutí.

Maso osmahneme na pánvi bez oleje. Okořeníme, přidáme lisovaný česnek a podlijeme trochou vody. Když je maso hotové, zalijeme ho smetanou a necháme chvíli povařit.

Omáčku zahustíme rozmixovanou vařenou zeleninou.

Jako přílohu můžeme podávat těstoviny nebo noky.

Zdroj: autor

AK