Aby děti měly dostatečný příjem zeleniny může být někdy pěkný oříšek. Podobný recept jsem jednou četla v nějakém kuchařském magazínu a přizpůsobila jsem si ho svým potřebám. Můj syn dýňovou omáčku miluje a myslím si, že mu radši nikdy neřeknu z čeho vlastně je.
Suroviny na špagety s dýňovou máčkou:
- špagety
- mleté maso
- máslová dýně
- 4 střední mrkev
- smetana na vaření
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- bazalka
- pepř
- sůl
Postup přípravý
- Zeleninu očistíme a nakrájíme jí na kostky. Nejprve dáme vařit mrkev. Asi po 20 minutách přidáme dýni a cibuli, které nepotřebují tolik času k změknutí.
- Maso osmahneme na pánvi bez oleje. Okořeníme, přidáme lisovaný česnek a podlijeme trochou vody. Když je maso hotové, zalijeme ho smetanou a necháme chvíli povařit.
- Omáčku zahustíme rozmixovanou vařenou zeleninou.
- Jako přílohu můžeme podávat těstoviny nebo noky.