Konec nadýmání

Máte problémy s nadýmáním a nafouknutým břichem? Není to nic příjemného, ani z pohledu estetického, ani z pohledu zdravotního. Nadýmání úzce souvisí s našimi střevy a střevním mikrobiomem, kterému málokdo věnuje pozornost. Střevní mikrobiom je ovšem velmi důležitý a stejně jako živíme náš organismus živinami, stejně musíme živit také náš mikrobiom.


Organismu dodáváme kvalitní potraviny v podobě sacharidů, bílkovin, tuků, minerálních látek a vitamínů, náš střevní mikrobiom vyžaduje ovšem zvláštní potraviny a suroviny, které nejen podpoří trávení, odbourají nadýmání a nafouknuté břicho zmizí, ale také podpoří naše celkové zdraví a správné fungování organismu. Jak zlepšit střevní mikrobiom? Dozvíte se v dnešním článku.

Mikrobiom a výživa

Jaké potraviny jsou oblíbenými a důležitými pro náš střevní mikrobiom? Jedná s o tyto potraviny:

  • Fermentované potraviny – zakysané mléčné produkty, kefírové mléko, kysané zelí, tempeh, kumbucha, kimchi
  • Luštěniny a fazile
  • Zelenina s vyšším množstvím vlákniny – cizrna, hrášek, čočka, brokolice
  • Celozrnné potraviny, ovesné vločky
  • Prebiotika
  • Kakao, kvalitní čokoláda (vysokoprocentní), mandle
  • Zelený čaj
  • Ořechy – mandle

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru