I pro mě je někdy těžké se po práci donutit ještě vařit, abych měla další den opět v práci co jíst!. Ukážeme si recept na krémovou špenátovou omáčku s tofu a jáhly. Mít ale jídlo připravené v krabičce je ten nejlepší způsob jak..
Proč si připravit jídlo do krabičky
- Dát tělu kvalitní palivo
- Ušetřit peníze za kupovaný oběd
- Zabránit přeskakovat nějaké z chodů (to může totiž později večer vést k přejedení)
Připravila jsem si pro vás tedy chutný a rychlý recept, který zabere maximálně 15min!
Co je potřeba na krémovou špenátovou omáčku (2 porce)
- 100g jahel (suchý stav)
- 1 balení lahůdkového tofu (cca 200g)
- balení ricotty
- česnek a cibuli
- balení mraženého špenátu
- Sůl na dochucení
Postup
- Nejprve si uvaříme jáhly. Pořádně je propláchneme, vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a vaříme obdobně jako rýži.
- Zatím co se nám vaří jáhly si nakrájíme cibuli a česnek najemno. S trochou oleje osmahneme na pánvi, přidáme celé balení špenátu a dusíme. Až ze špenátu bude vypařená téměř všechna voda, přihodíme na kostky nakrájené tofu a celé balení ricotty. Přilejeme vodu, promícháme a cca 5 min dusíme pod pokličkou. Poté jen dochutíme solí a můžeme servírovat!