Krémová špenátová omáčka s tofu a jáhly🧑‍🍳

I pro mě je někdy těžké se po práci donutit ještě vařit, abych měla další den opět v práci co jíst!😁
Mít ale jídlo připravené v krabičce je ten nejlepší způsob jak..

🔹Dát tělu kvalitní palivo⛽
🔹Ušetřit peníze za kupovaný oběd💰
🔹Zabránit přeskakovat nějaké z chodů (to může totiž později večer vést k přejedení)

Připravila jsem si pro vás tedy chutný a rychlý recept, který zabere maximálně 15min!😊

Budeme potřebovat (2 porce):

🔹100g jahel (suchý stav)
🔹1 balení lahůdkového tofu (cca 200g)
🔹 balení ricotty
🔹 česnek a cibuli
🔹 balení mraženého špenátu
🔹 Sůl na dochucení

Nejprve si uvaříme jáhly. Pořádně je propláchneme, vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a vaříme obdobně jako rýži.

Zatím co se nám vaří jáhly si nakrájíme cibuli a česnek najemno. S trochou oleje osmahneme na pánvi, přidáme celé balení špenátu a dusíme. Až ze špenátu bude vypařená téměř všechna voda, přihodíme na kostky nakrájené tofu a celé balení ricotty. Přilejeme vodu, promícháme a cca 5 min dusíme pod pokličkou. Poté jen dochutíme solí a můžeme servírovat!🍴

Dobrou chuť!