Krémová špenátová omáčka s tofu a jáhly
I pro mě je někdy těžké se po práci donutit ještě vařit, abych měla další den opět v práci co jíst!
Mít ale jídlo připravené v krabičce je ten nejlepší způsob jak..
Dát tělu kvalitní palivo
Ušetřit peníze za kupovaný oběd
Zabránit přeskakovat nějaké z chodů (to může totiž později večer vést k přejedení)
Připravila jsem si pro vás tedy chutný a rychlý recept, který zabere maximálně 15min!
Budeme potřebovat (2 porce):
100g jahel (suchý stav)
1 balení lahůdkového tofu (cca 200g)
balení ricotty
česnek a cibuli
balení mraženého špenátu
Sůl na dochucení
Nejprve si uvaříme jáhly. Pořádně je propláchneme, vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a vaříme obdobně jako rýži.
Zatím co se nám vaří jáhly si nakrájíme cibuli a česnek najemno. S trochou oleje osmahneme na pánvi, přidáme celé balení špenátu a dusíme. Až ze špenátu bude vypařená téměř všechna voda, přihodíme na kostky nakrájené tofu a celé balení ricotty. Přilejeme vodu, promícháme a cca 5 min dusíme pod pokličkou. Poté jen dochutíme solí a můžeme servírovat!
Dobrou chuť!
