I pro mě je někdy těžké se po práci donutit ještě vařit, abych měla další den opět v práci co jíst!😁. Ukážeme si recept na krémovou špenátovou omáčku s tofu a jáhly. Mít ale jídlo připravené v krabičce je ten nejlepší způsob jak..

Reklama

Proč si připravit jídlo do krabičky

  • Dát tělu kvalitní palivo⛽
  • Ušetřit peníze za kupovaný oběd💰
  • Zabránit přeskakovat nějaké z chodů (to může totiž později večer vést k přejedení)

Připravila jsem si pro vás tedy chutný a rychlý recept, který zabere maximálně 15min!😊

Co je potřeba na krémovou špenátovou omáčku (2 porce)

  • 100g jahel (suchý stav)
  • 1 balení lahůdkového tofu (cca 200g)
  • balení ricotty
  • česnek a cibuli
  • balení mraženého špenátu
  • Sůl na dochucení

Postup

  1. Nejprve si uvaříme jáhly. Pořádně je propláchneme, vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a vaříme obdobně jako rýži.
  2. Zatím co se nám vaří jáhly si nakrájíme cibuli a česnek najemno. S trochou oleje osmahneme na pánvi, přidáme celé balení špenátu a dusíme. Až ze špenátu bude vypařená téměř všechna voda, přihodíme na kostky nakrájené tofu a celé balení ricotty. Přilejeme vodu, promícháme a cca 5 min dusíme pod pokličkou. Poté jen dochutíme solí a můžeme servírovat!🍴

Mohlo by Vás zajímat