Mramorovaná ovesná buchta s tvarohem
Musím říct, že tyhle zákusky byly vždycky moje. Spojení tvarohu, ovesných vloček, vanilky a kakaa je doslova nepřekonatelná kombinace! Koláček je zároveň zdravý a šíleně rychlý! Zvládnete ho i za bojových podmínek
Co budeme potřebovat?
Těsto:Dva hrníčky ovesných vloček
25g vanilkového proteinu (pokud nemáte, nahraďte vanilkovým cukrem)
1 balení kypřícího prášku
Čtvrt hrníčku práškového sladidla
Vejce
40ml oleje
Hrníček mléka
20g kakaa
Náplň: Vanička odtučněného tvarohu (250g)
1 vanilkový cukr
10 lžic mléka
1 balení vanilkového pudinku
Vejce
Postup:Všechny ingredience na těsto, zatím bez kakaa, smícháme v misce. Necháme chvíli odstát, abychom dali prostor ovesným vločkám trochu nasát tekuté ingredience.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň, kterou pořádně promícháme. Měla by nám vzniknout tekutější směs.
Troubu předehřejeme na 180°C. Menší plech, či dortovou formu, vyložíme pečícím papírem.
Vlijeme 3/4 těsta. Do zbytku těsta přidáme kakao.
Na první světlou část těsta navrstvíme tvarohovou náplň a hned na ni zbytek těsta s kakaem.
Navrch můžeme přidat lesní ovoce
či banán
Pečeme asi 35min
Dobrou chuť!
