Citrónový nepečený cheesecake

Jednoduchý návod na citrónový nepečený cheesecake. Osvěžující spojení citrónu a krémového sýra. Lehký nepečený cheesecake si oblíbí všichni milovníci netradičních dezertů.


Potřebné suroviny

  • 400 g máslové sušenky
  • 125 g máslo
  • 200 g mascarpone
  • 200 g sýr Lučina nebo Palouček
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • 100 g cukr moučka
  • vanilkový cukr
  • 2 ks citrón

Postup

  1. Dno dortové formy vyložte pečícím papírem. V mixéru nebo ručně rozdrťte sušenky najemno a smíchejte je s měkkým máslem. Vzniklou směs vsypte do formy, rovnoměrně ji rozprostřete a pomocí skleničky pořádně umačkejte. Poté dejte korpus chladit.
  2. Mezitím připravte krém. V míse smíchejte mascarpone, sýr, smetanu a moučkový cukr. Nakonec přidejte nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu z celého citrónu. Můžete přidat více citrónu nebo vanilkový cukr, dle vaší chuti.
  3. Krém promíchejte a nalijte do formy s korpusem. Povrch uhlaďte lžící a dejte alespoň na 4 hodiny chladit do lednice.
  4. Navrch namíchejte moučkový cukr se šťávou z jednoho citrónu. Pro zvýraznění barvy můžete přidat kapku potravinářského barviva. Na vychlazený dezert rozetřete směs nožem nebo špachtlí.

Citrónový nepečený cheesecake

Mohlo by Vás zajímat

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru