Citrónový nepečený cheesecake

Recepty / Sladké pokrm 

Osvěžující spojení citrónu a krémového sýra. Lehký nepečený cheesecake si oblíbí všichni milovníci netradičních dezertů.

Suroviny:

 400 g máslové sušenky       

125 g máslo       

200 g mascarpone       

200 g sýr Lučina nebo Palouček       

100 ml smetana ke šlehání     

100 g cukr moučka

vanilkový cukr

2 ks citrón

Dno dortové formy vyložte pečícím papírem. V mixéru nebo ručně  rozdrťte sušenky najemno a smíchejte je s měkkým máslem. Vzniklou směs vsypte do formy, rovnoměrně ji rozprostřete a pomocí skleničky pořádně umačkejte. Poté dejte korpus chladit.

Mezitím připravte krém. V míse smíchejte mascarpone, sýr, smetanu a moučkový cukr. Nakonec přidejte nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu z celého citrónu. Můžete přidat více citrónu nebo vanilkový cukr, dle vaší chuti. Krém promíchejte a nalijte do formy s korpusem. Povrch uhlaďte lžící a dejte alespoň na 4 hodiny chladit do lednice.

Navrch namíchejte moučkový cukr se šťávou z jednoho citrónu. Pro zvýraznění barvy můžete přidat kapku potravinářského barviva. Na vychlazený dezert rozetřete směs nožem nebo špachtlí.