Jednoduchý návod na citrónový nepečený cheesecake. Osvěžující spojení citrónu a krémového sýra. Lehký nepečený cheesecake si oblíbí všichni milovníci netradičních dezertů.
Potřebné suroviny
- 400 g máslové sušenky
- 125 g máslo
- 200 g mascarpone
- 200 g sýr Lučina nebo Palouček
- 100 ml smetana ke šlehání
- 100 g cukr moučka
- vanilkový cukr
- 2 ks citrón
Postup
- Dno dortové formy vyložte pečícím papírem. V mixéru nebo ručně rozdrťte sušenky najemno a smíchejte je s měkkým máslem. Vzniklou směs vsypte do formy, rovnoměrně ji rozprostřete a pomocí skleničky pořádně umačkejte. Poté dejte korpus chladit.
- Mezitím připravte krém. V míse smíchejte mascarpone, sýr, smetanu a moučkový cukr. Nakonec přidejte nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu z celého citrónu. Můžete přidat více citrónu nebo vanilkový cukr, dle vaší chuti.
- Krém promíchejte a nalijte do formy s korpusem. Povrch uhlaďte lžící a dejte alespoň na 4 hodiny chladit do lednice.
- Navrch namíchejte moučkový cukr se šťávou z jednoho citrónu. Pro zvýraznění barvy můžete přidat kapku potravinářského barviva. Na vychlazený dezert rozetřete směs nožem nebo špachtlí.