Malinový nepečený cheesecake

Recepty / Sladké pokrmy

Reklama

Jestliže vám jahodové moučníky už lezou krkem, zkuste jemně nakyslou chuť malin s bílou čokoládou. Delikátní kombinace chutí vás dostane.

Suroviny:

400 g kakaové sušenky

125 g máslo

200 g mascarpone              

200 g sýr Lučina nebo Palouček                

100 ml smetana ke šlehání               

Reklama

100 g moučkový cukr         

1 balení mražených malin

2 lžíce bramborový škrob

200 ml zakysané smetany

1 bílá čokoláda

Reklama

 čerstvé maliny na ozdobu

Na pánvi povařte mražené maliny dokud se z nich nevypaří trochu vody, poté přidejte škrob a vzniklou kaši nechte vychladnout.

Korpus připravte stejným způsobem jako v předchozím receptu. V míse smíchejte mascarpone, sýr, smetanu a moučkový cukr. Nakonec přidejte vlažnou směs malin. Krém promíchejte a nalijte do formy s korpusem a povrch uhlaďte lžící.

Navrch přidejte kysanou smetanu, nastrouhanou bílou čokoládu a čerstvé maliny. Hotový dezert nechte alespoň 4 hodiny chladit.

Aktuální: