Jestliže vám jahodové moučníky už lezou krkem, zkuste jemně nakyslou chuť malin s bílou čokoládou. Delikátní kombinace chutí vás dostane. Jednoduchý recept na malinový nepečený cheesecake.
Potřebné suroviny
- 400 g kakaové sušenky
- 125 g máslo
- 200 g mascarpone
- 200 g sýr Lučina nebo Palouček
- 100 ml smetana ke šlehání
- 100 g moučkový cukr
- 1 balení mražených malin
- 2 lžíce bramborový škrob
- 200 ml zakysané smetany
- 1 bílá čokoláda
- čerstvé maliny na ozdobu
Postup
- Na pánvi povařte mražené maliny dokud se z nich nevypaří trochu vody, poté přidejte škrob a vzniklou kaši nechte vychladnout.
- Korpus připravte stejným způsobem jako v předchozím receptu. V míse smíchejte mascarpone, sýr, smetanu a moučkový cukr.
- Nakonec přidejte vlažnou směs malin. Krém promíchejte a nalijte do formy s korpusem a povrch uhlaďte lžící.
- Navrch přidejte kysanou smetanu, nastrouhanou bílou čokoládu a čerstvé maliny. Hotový dezert nechte alespoň 4 hodiny chladit.