Čokoládový nepečený cheesecake

Sladká tečka i kalorická bomba. Milovníci čokolády ocení jednoduchou přípravu krémového dezertu.

Suroviny:

400 g oreo sušenky
125 g máslo

200 g mascarpone
500 g tvaroh
400 g čokolády na vaření

200 g čokolády na vaření
100 ml smetany
kousek másla

Korpus připravte stejným způsobem jako v prvním receptu. Oreo sušenky můžete nadrtit i s náplní.

Ve vodní lázni si rozpusťte 2 čokolády a nechte ji lehce vychladnout.
Mezitím připravte krém z mascarpone a tvarohu. Krém promíchejte s vychladlou čokoládou a nalijte do formy s korpusem a uhlaďte lžící.

Navrch rozpusťte čokoládu s kouskem másla a smetanou. Hotový dezert nechte 4 hodiny vychladnout.

Zdroj: autor

AK

Další příspěvky: