Čokoládový nepečený cheesecake
Sladká tečka i kalorická bomba. Milovníci čokolády ocení jednoduchou přípravu krémového dezertu.
Suroviny:
400 g oreo sušenky
125 g máslo
200 g mascarpone
500 g tvaroh
400 g čokolády na vaření
200 g čokolády na vaření
100 ml smetany
kousek másla
Korpus připravte stejným způsobem jako v prvním receptu. Oreo sušenky můžete nadrtit i s náplní.
Ve vodní lázni si rozpusťte 2 čokolády a nechte ji lehce vychladnout.
Mezitím připravte krém z mascarpone a tvarohu. Krém promíchejte s vychladlou čokoládou a nalijte do formy s korpusem a uhlaďte lžící.
Navrch rozpusťte čokoládu s kouskem másla a smetanou. Hotový dezert nechte 4 hodiny vychladnout.
Zdroj: autor
AK