Špecle s brokolicí a pórkem

Zkusila jsem vytvořit recept bez použití velkého množství dochucovadel nebo bujónu. Zahuštění pomocí vařené zeleniny ocení nejen děti, ale také dietáři. V době, kdy jsem trpěla těhotenskou cukrovkou, se můj jídelníček skládal z velkého množství zeleniny, trošky masa a minima příloh. Přitom jsem nechtěla vařit několik různých jídel pro každého člena rodiny zvlášť. Toto jídlo je rychlé na přípravu, zdravé a přesto chutné…Vyzkoušejte špecle s brokolicí a pórkem.


Suroviny

  • 1 Brokolice
  • 1 Pórek
  • 500g Kuřecí prsa
  • 250g Špecle
  • 200ml Smetana na vaření
  • Olej
  • Česnek
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Brokolici a pórek nakrájíme na větší kusy a dáme je vařit.
  2. Mezitím si nakrájíme a osmahneme kuřecí maso, které dle chuti osolíme a opepříme. Když se maso zatáhne, podlejeme ho trochou vývaru ze zeleniny a po vyvaření vody přidáme smetanu, kterou přivedeme k varu.
  3. Smetanu můžeme nahradit mlékem. V této chvíli přidáme prolisovaný stroužek česneku a odstavíme.
  4. Uvařenou zeleninu scedíme, rozmixujeme a zahustíme s ní omáčku.
  5. Pokud chcete kousky zeleniny ve vaší porci jídla, odeberte si část zeleniny bokem a vmíchejte ji do hotové omáčky.

TIP: Jako příloha se hodí těstoviny, ale vaječné špecle oživí stereotyp kolínek a špaget.

Špecle s brokolicí a pórkem

Mohlo by vás zajímat

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru