Poklady Řecké kuchyně 2.díl

Staré Řecko bylo kolébkou evropské civilizace a mnohé vědomosti z této doby využíváme i dnes. Proto vás asi nepřekvapí, že první kuchařka pochází právě z Řecka. Přes velkou národní hrdost a oblibu tradičních českých pokrmů, rádi objevujeme nové chutě a vůně. Řecká kuchyně uspokojí milovníky masitých pokrmů i příznivce čerstvé zeleniny. Navíc překvapí netradičními kombinacemi koření. 


Kuličky keftedes tvoří hlavně hovězí maso

Masové kuličky keftedes jsou starobylým jídlem, které se připravovalo z hovězího masa. Časem do nich kuchařky začaly přidávat vepřové, kvůli šťavnatější konzistenci. Nespornou výhodou tohoto receptu je snadná příprava a nespočet možných variant, jak kuličky dochutit.

Tradičně se keftedes podávají s bramborem nebo chlebem jako předkrm. Dnes je nejčastěji ochutnáte s hranolkami nebo špagetami v rajčatové omáčce.

Mohlo by Vás zajímat

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru