Poklady Řecké kuchyně 2.díl

 

Keftedes

Magazín / Řecká kuchyně

Staré Řecko bylo kolébkou evropské civilizace a mnohé vědomosti z této doby využíváme i dnes. Proto vás asi nepřekvapí, že první kuchařka pochází právě z Řecka. Přes velkou národní hrdost a oblibu tradičních českých pokrmů, rádi objevujeme nové chutě a vůně. Řecká kuchyně uspokojí milovníky masitých pokrmů i příznivce čerstvé zeleniny. Navíc překvapí netradičními kombinacemi koření. 

 

 

Kuličky keftedes tvoří hlavně hovězí maso

Masové kuličky keftedes jsou starobylým jídlem, které se připravovalo z hovězího masa. Časem do nich kuchařky začaly přidávat vepřové, kvůli šťavnatější konzistenci. Nespornou výhodou tohoto receptu je snadná příprava a nespočet možných variant, jak kuličky dochutit. 

Tradičně se keftedes podávají s bramborem nebo chlebem jako předkrm. Dnes je nejčastěji ochutnáte s hranolkami nebo špagetami v rajčatové omáčce. 

Zdroj: Pixabay 

 

AK

Další příspěvky: