Masové kuličky keftedes

Recepty / Řecká kuchyně

Přestože je léto nenávratně pryč, můžeme si připomenou dovolenkovou atmosféru, alespoň typicky přímořskými pokrmy. Kuličky keftedes jsou rychlým obědem nebo zajímavým předkrmem. Podávané společně omáčkou tzatziky, povýší váš výtvor na kulinářský zážitek.

 

Suroviny

2 plátky toustového chleba

trochu mléka

500g mletého hovězího masa

1 cibule

1 vejce

3 lžíce nasekané hladkolisté petržele

2 lžíce nasekané máty

2 stroužky česneku

2 lžičky sušeného oregana

špetka mleté skořice

 

 

 Postup

Toustový chléb necháme nasáknout mlékem a přebytečnou tekutinu vymačkáme.

Smícháme s mletým masem, cibulí, vejcem, petrželkou, mátou, česnekem, oreganem a skořicí a osolte. Ze směsi vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu.

Kuličky pečeme na plechu s pečícím papírem 20 minut v předehřáté troubě. Aby se nevysušily, podlijte je trochou vody.

TIP: Pokud je budete chtít grilovat na napíchané na jehlicích, nechte je namočené alespoň 15 minut ve vodě. Poté je grilujte 5 minut z každé strany na rozpáleném ohni.

Zdroj: autor

AK

Další příspěvky: