Masové kuličky keftedes

Přestože je léto nenávratně pryč, můžeme si připomenou dovolenkovou atmosféru, alespoň typicky přímořskými pokrmy. Kuličky keftedes jsou rychlým obědem nebo zajímavým předkrmem. Podávané společně omáčkou tzatziky, povýší váš výtvor na kulinářský zážitek.


Suroviny na keftedes

  • 2 plátky toustového chleba
  • trochu mléka
  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 3 lžíce nasekané hladkolisté petržele
  • 2 lžíce nasekané máty
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • špetka mleté skořice

Postup jak připravit keftedes

  1. Toustový chléb necháme nasáknout mlékem a přebytečnou tekutinu vymačkáme.
  2. Smícháme s mletým masem, cibulí, vejcem, petrželkou, mátou, česnekem, oreganem a skořicí a osolte. Ze směsi vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu.
  3. Kuličky pečeme na plechu s pečícím papírem 20 minut v předehřáté troubě. Aby se nevysušily, podlijte je trochou vody.

Masové kuličky keftedes

TIP: Pokud je budete chtít grilovat na napíchané na jehlicích, nechte je namočené alespoň 15 minut ve vodě. Poté je grilujte 5 minut z každé strany na rozpáleném ohni.

Mohlo by Vás zajímat

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru