Pokud se vám ovesná kaše už zajídá, ale stejně si poránu rádi pochutnáte na něčem zdravém a sladkém. Vyzkoušejte recept na zapečenou ovesnou kaši 🧑‍🍳.

Reklama

Na 4 porce zapečené ovesné kaše budete potřebovat:

  • 150g ovesných vloček
  • velký zralý banán (či dva malé)
  • Půl pytlíčku kypřícího prášku
  • Dvě lžíce medu (či jiného sladidla)
  • Cca 200ml mléka (dle vašeho výběru)
  • 1 vejce
  • Odměrka vanilkového proteinu (můžete vynechat)

Postup

  1. Nejprve si namočíme na asi 10 min ovesné vločky v předem naměřeném mléce a troubu si předehřejeme na 180°C.
  2. Vedle ve větší misce rozmačkáme banán vidličkou, přidáme 2 lžíce medu a jedno vejce. Tuto směs pečlivě promícháme. Poté smícháme vločky se vzniklou směsí, vsypeme kypřící prášek a protein. Znovu důkladně promícháme.Těsto by mělo mít strukturu lívanců.
  3. Těsto vlijeme do formy na menší dort, nebo i jiné zapékací mísy. Můžeme posypat čokoládou, ozdobit nakrájeným banánem, kokosem. Fantazii se meze nekladou!
  4. Pečeme asi 30 min, dokud nebude těsto uvnitř pevné.

Jak podávat zapečenou ovesnou kaši

Já nechala koláček vystydnout, nakrájela na 8 kusů a ozdobila skyrem s roztopeným lesním ovocem.

Zapečená ovesná kaše

Mohlo by Vás zajímat