Ořechové řezy

Tradiční rodinný recept na nanukové přechové řezy vylepšila maminka mého muže o rybízový džem a sekané pistácie. Díky tomu vznikl výborný moučník k nedělní kávě, na kterém mě vždy láká vrchní vrstva čokolády posypaná oříšky.


Suroviny na těsto

  • 200 g cukr krupice
  • 4 vejce
  • 8 lžic studená voda
  • 100 g hrubě mleté ořechy
  • 200 g hrubá mouka
  • ½ prášek do pečiva

Suroviny na krém

  • 250 ml mléko
  • vanilkový pudink
  • 250 g máslo
  • 200 g cukr moučka
  • čokoláda na vaření
  • kousek másla
  • rybízový džem

sekané pistácie ke kávě

Postup

  1. Nejprve si uvaříme vanilkový pudink a necháme vychladnout.
  2. Smícháme mleté ořechy, hrubou mouku a půl pytlíku prášku do pečiva. Poté ušleháme krupicový cukr, 4 žloutky, 8 lžic vody a vmícháme je do směsi. Nakonec přidáme zbylé, samostatně ušlehané bílky na sníh.
  3. Těsto nalijeme na vymazaný plech nebo pečící papír. Pečeme na 150°C 25 – 30 minut. Hotovou buchtu necháme vychladnout.
  4. Do utřeného másla s moučkovým cukrem postupně vmícháme vlažný pudink.
  5. Na upečený korpus natřeme rybízový džem a poté hotový krém. Navrch zalijeme rozehřátou čokoládou a posypeme nasekanými pistáciovými ořechy.

Mohlo by vás zajímat

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru