Tradiční rodinný recept na nanukové přechové řezy vylepšila maminka mého muže o rybízový džem a sekané pistácie. Díky tomu vznikl výborný moučník k nedělní kávě, na kterém mě vždy láká vrchní vrstva čokolády posypaná oříšky.
Suroviny na těsto
- 200 g cukr krupice
- 4 vejce
- 8 lžic studená voda
- 100 g hrubě mleté ořechy
- 200 g hrubá mouka
- ½ prášek do pečiva
Suroviny na krém
- 250 ml mléko
- vanilkový pudink
- 250 g máslo
- 200 g cukr moučka
- čokoláda na vaření
- kousek másla
- rybízový džem
Postup
- Nejprve si uvaříme vanilkový pudink a necháme vychladnout.
- Smícháme mleté ořechy, hrubou mouku a půl pytlíku prášku do pečiva. Poté ušleháme krupicový cukr, 4 žloutky, 8 lžic vody a vmícháme je do směsi. Nakonec přidáme zbylé, samostatně ušlehané bílky na sníh.
- Těsto nalijeme na vymazaný plech nebo pečící papír. Pečeme na 150°C 25 – 30 minut. Hotovou buchtu necháme vychladnout.
- Do utřeného másla s moučkovým cukrem postupně vmícháme vlažný pudink.
- Na upečený korpus natřeme rybízový džem a poté hotový krém. Navrch zalijeme rozehřátou čokoládou a posypeme nasekanými pistáciovými ořechy.