Zkusila jsem vytvořit recept bez použití velkého množství dochucovadel nebo bujónu. Zahuštění pomocí vařené zeleniny ocení nejen děti, ale také dietáři. V době, kdy jsem trpěla těhotenskou cukrovkou, se můj jídelníček skládal z velkého množství zeleniny, trošky masa a minima příloh. Přitom jsem nechtěla vařit několik různých jídel pro každého člena rodiny zvlášť. Toto jídlo je rychlé na přípravu, zdravé a přesto chutné…Vyzkoušejte špecle s brokolicí a pórkem.
Suroviny
- 1 Brokolice
- 1 Pórek
- 500g Kuřecí prsa
- 250g Špecle
- 200ml Smetana na vaření
- Olej
- Česnek
- Sůl
- Pepř
Postup
- Brokolici a pórek nakrájíme na větší kusy a dáme je vařit.
- Mezitím si nakrájíme a osmahneme kuřecí maso, které dle chuti osolíme a opepříme. Když se maso zatáhne, podlejeme ho trochou vývaru ze zeleniny a po vyvaření vody přidáme smetanu, kterou přivedeme k varu.
- Smetanu můžeme nahradit mlékem. V této chvíli přidáme prolisovaný stroužek česneku a odstavíme.
- Uvařenou zeleninu scedíme, rozmixujeme a zahustíme s ní omáčku.
- Pokud chcete kousky zeleniny ve vaší porci jídla, odeberte si část zeleniny bokem a vmíchejte ji do hotové omáčky.
TIP: Jako příloha se hodí těstoviny, ale vaječné špecle oživí stereotyp kolínek a špaget.