Pokud se vám ovesná kaše už zajídá, ale stejně si poránu rádi pochutnáte na něčem zdravém a sladkém. Vyzkoušejte recept na zapečenou ovesnou kaši .
Na 4 porce zapečené ovesné kaše budete potřebovat:
- 150g ovesných vloček
- velký zralý banán (či dva malé)
- Půl pytlíčku kypřícího prášku
- Dvě lžíce medu (či jiného sladidla)
- Cca 200ml mléka (dle vašeho výběru)
- 1 vejce
- Odměrka vanilkového proteinu (můžete vynechat)
Postup
- Nejprve si namočíme na asi 10 min ovesné vločky v předem naměřeném mléce a troubu si předehřejeme na 180°C.
- Vedle ve větší misce rozmačkáme banán vidličkou, přidáme 2 lžíce medu a jedno vejce. Tuto směs pečlivě promícháme. Poté smícháme vločky se vzniklou směsí, vsypeme kypřící prášek a protein. Znovu důkladně promícháme.Těsto by mělo mít strukturu lívanců.
- Těsto vlijeme do formy na menší dort, nebo i jiné zapékací mísy. Můžeme posypat čokoládou, ozdobit nakrájeným banánem, kokosem. Fantazii se meze nekladou!
- Pečeme asi 30 min, dokud nebude těsto uvnitř pevné.
Jak podávat zapečenou ovesnou kaši
Já nechala koláček vystydnout, nakrájela na 8 kusů a ozdobila skyrem s roztopeným lesním ovocem.