Malinový nepečený cheesecake

Jestliže vám jahodové moučníky už lezou krkem, zkuste jemně nakyslou chuť malin s bílou čokoládou. Delikátní kombinace chutí vás dostane. Jednoduchý recept na malinový nepečený cheesecake.


Potřebné suroviny

  • 400 g kakaové sušenky
  • 125 g máslo
  • 200 g mascarpone
  • 200 g sýr Lučina nebo Palouček
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • 100 g moučkový cukr
  • 1 balení mražených malin
  • 2 lžíce bramborový škrob
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 bílá čokoláda
  • čerstvé maliny na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi povařte mražené maliny dokud se z nich nevypaří trochu vody, poté přidejte škrob a vzniklou kaši nechte vychladnout.
  2. Korpus připravte stejným způsobem jako v předchozím receptu. V míse smíchejte mascarpone, sýr, smetanu a moučkový cukr.
  3. Nakonec přidejte vlažnou směs malin. Krém promíchejte a nalijte do formy s korpusem a povrch uhlaďte lžící.
  4. Navrch přidejte kysanou smetanu, nastrouhanou bílou čokoládu a čerstvé maliny. Hotový dezert nechte alespoň 4 hodiny chladit.

Malinový nepečený cheesecake

Mohlo by Vás zajímat

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru