Miluji sladké snídaně a protože snídám už nějaký ten pátek ovesnou kaši, chtěla jsem si svá rána trochu pozměnit. Zkusila jsem nadýchanou pohankovou kaši.

Reklama

Co budeme potřebovat na nadýchanou pohankovou kaši

  • 50 g pohankových vloček/pohanky
  • 1 vaječný bílek/10 g bílků sušených
  • 1/2 hrnečku mléka dle výběru
  • 1 banán
  • ochucený Skyr/tvaroh
  • zbytek na ozdobení – ořechy, ovoce, čokoláda, marmeláda..

Postup

  1. Přes noc si namočíme pohankové vločky/pohanku do vody tak, aby byla ponořená. Ráno by měla být obilovina krásně nabobtnalá.
  2. Připravíme si bílek a řádně ho našleháme – stačí vidličkou. Nyní přivedeme nabobtnalou obilovinu k varu s mlékem a chvíli povaříme do požadované konzistence. Když už bude kaše skoro hotová, přidáme našlehaný bílek a rozmačkaný banán.
  3. Přendáme do misky a navrch přidáme ochucený (může být ale i bílý) Skyr. Já použila příchuť karamel. Navrch jsem dodala ještě rozemleté lněné a dýňové semínko a mražené lesní plody.

Mohlo by Vás zajímat